Άρθρα & Νέα

Perc , TOPcon ή HJT εξετάζουμε τις τρέχουσες τεχνολογίες ΦΒ πάνελ

Αυγ.11.2023 / tags: Χρήσιμα

Η φωτοβολταϊκή τεχνολογία αναπτύσσεται διαρκώς, με νέες καινοτομίες που βελτιώνουν την απόδοση και μειώνουν το κόστος. Ας εξετάσουμε τρεις κύριες κατηγορίες τεχνολογίας για την κατασκευή φωτοβολταϊκών κυψελών: PERC, TOPCon, και Heterojunction.

1. PERC (Passivated Emitter and Rear Cell)

Net metering και στη Μέση Τάση από 30.10.2015

Οκτ.27.2015 / tags: Επικαιρότητα

O ΔΕΔΔΗΕ θέτει υπόψη των ενδιαφερομένων ότι η υποδοχή των αιτημάτων σύνδεσης φωτοβολταϊκών συστημάτων αυτοπαραγωγής με ενεργειακό συμψηφισμό (net metering) από καταναλωτές που συνδέονται στο δίκτυο ΜΤ θα ξεκινήσει στις 30.10.2015.

Τα αιτήματα θα υποβάλλονται 

Ø  στις έδρες των Διευθύνσεων Περιφερειών του ΔΕΔΔΗΕ (Περιφέρειες) προκειμένου για αιτήσεις που αφορούν στο Διασυνδεδεμένο Δίκτυο (ηπειρωτική χώρα και διασυνδεδεμένα με αυτή νησιά) 

Ανακαινίσεις

Οκτ.25.2015 / tags: Χρήσιμα

Το Σπίτι είναι κάτι παραπάνω από ένα μέρος στο οποίο κατοικούμε. Αποκτά ζωή και δίνει χαρακτήρα στον ιδιοκτήτη του, αντανακλώντας τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που μένουν σε αυτό.

Αυτός είναι ο λόγος που αφιερώνουμε τόσο χρόνο στο να μάθουμε καλύτερα τους ανθρώπους που θα ζήσουν μια ανακαίνισή μας. Οι συνήθειες, η καριερα, το περιβάλλον, είναι ιδιαίτερα σημαντικά για το σχεδιασμό ενός χώρου τον οποίο ο πελάτης μας θα αισθάνεται "δικό του".

Πως λειτουργούμε.

Εξοικονόμηση ενέργειας σε Επιχειρήσεις - Βιομηχανίες

Φεβ.19.2014 / tags: Χρήσιμα

Τα τελευταία χρόνια λόγω της αυξανόμενης τάσης του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας, καθίσταται επιτακτική η μείωσή του, μέσω συστημάτων εξοικονόμησης. Το ενεργειακό κόστος αποτελεί σημαντικό κομμάτι των λειτουργικών εξόδων σε πολλές κατηγορίες επιχειρήσεων όπως:

Ειδική μέριμνα για το ενεργειακό κόστος των επιχειρήσεων ζητά το ΥΠΕΚΑ από την ΕΕ

Φεβ.17.2014 / tags: Επικαιρότητα

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, ανέλαβε πρωτοβουλία για τη μείωση του ενεργειακού κόστους των ελληνικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της χάραξης της Ευρωπαϊκής Ενεργειακής και Κλιματικής Πολιτικής.

Με την πρωτοβουλία αυτή, η Ελλάδα για πρώτη φορά, υποστηρίζει και προτείνει να υπάρξει ειδική μέριμνα:

·      για χώρες που εμφανίζουν παρατεταμένη οικονομική ύφεση, και

Δρομολογείται η εγκατάσταση έξυπνων μετρητών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας

Φεβ.17.2014 / tags: Επικαιρότητα

Σε πορεία εφαρμογής μπαίνει το πρόγραμμα αντικατάστασης των μετρητών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από «έξυπνους» μετρητές που θα έχουν μεταξύ άλλων τη δυνατότητα χρεώνουν διαφορετικά τιμολόγια στη διάρκεια του 24ώρου.

Νέα έρευνα δείχνει ότι η ενέργεια από τον ήλιο είναι πολύ φθηνότερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών

Φεβ.14.2014 / tags: Χρήσιμα

Σύμφωνα με μία μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Queen's του Καναδά, το κοινό  βρίσκεται στο σκοτάδι σχετικά με τη βιωσιμότητα της ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα. 

Τι είναι το Net Metering

Αυγ.31.2013 / tags: Χρήσιμα

Το Net metering είναι μια πολιτική για το ηλεκτρικό ρεύμα που απευθύνεται στους καταλανωτές που διαθέτουν εγκαταστάσεις ΑΠΕ και τους επιτρέπει να χρησιμοποιούνε την ενέργεια που παράγουν όποτε τη χρειάζονται και όχι μόνο όταν την παράγουν.

Φωτοβολταϊκά σε στέγες = Κερδοφόρα επένδυση !

Ιαν.24.2010 / tags: Χρήσιμα

Αναμφισβήτητα, ένα από τα θέματα που έχει συζητηθεί περισσότερο τα τελευταία 3 χρόνια, είναι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.) και συγκεκριμένα τα φωτοβολταϊκά. Στη χώρα μας, ο συνδυασμός της ανάπτυξης των Φ/Β με την Επένδυση αποτελεί μια αναγκαιότητα και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται το «Ειδικό πρόγραμμα ανάπτυξης Φ/Β συστημάτων σε κτιριακές εγκαταστάσεις και ιδίως σε δώματα και στέγες κτιρίων» (ΦΕΚ 1079/Β/04.06.2009). Βάσει αυτής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης δίνονται γενναιόδωρα οικονομικά κίνητρα για την εγκατάσταση Φ/Β σε σπίτια και μικρές επιχειρήσεις (στέγες ή δώματα).

Διαδικασία Σύνδεσης Φωτοβολταϊκού Συστήματος Ισχύος ≤ 10 kWp

Σεπ.13.2009 / tags: Χρήσιμα

(στο πλαίσιο  του Ειδικού Προγράμματος Ανάπτυξης  Φωτοβολταϊκών Συστημάτων σε κτιριακές εγκαταστάσεις)

Βήμα 1: Υποβολή αίτησης σύνδεσης στην τοπική μονάδα Δικτύου της ΔΕΗ (Περιοχή).

Επισυνάπτονται τα έγγραφα και στοιχεία υπ΄ αριθ. 1 έως και 7 του εντύπου αίτησης (το έντυπο επισυνάπτεται):

Σελίδες