Χρήσιμα

Χρήσιμες Πληροφορίες - Ερωτήσεις και Απαντήσεις

Perc , TOPcon ή HJT εξετάζουμε τις τρέχουσες τεχνολογίες ΦΒ πάνελ

Αυγ.11.2023 / tags: Χρήσιμα

Η φωτοβολταϊκή τεχνολογία αναπτύσσεται διαρκώς, με νέες καινοτομίες που βελτιώνουν την απόδοση και μειώνουν το κόστος. Ας εξετάσουμε τρεις κύριες κατηγορίες τεχνολογίας για την κατασκευή φωτοβολταϊκών κυψελών: PERC, TOPCon, και Heterojunction.

1. PERC (Passivated Emitter and Rear Cell)

Ανακαινίσεις

Οκτ.25.2015 / tags: Χρήσιμα

Το Σπίτι είναι κάτι παραπάνω από ένα μέρος στο οποίο κατοικούμε. Αποκτά ζωή και δίνει χαρακτήρα στον ιδιοκτήτη του, αντανακλώντας τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που μένουν σε αυτό.

Αυτός είναι ο λόγος που αφιερώνουμε τόσο χρόνο στο να μάθουμε καλύτερα τους ανθρώπους που θα ζήσουν μια ανακαίνισή μας. Οι συνήθειες, η καριερα, το περιβάλλον, είναι ιδιαίτερα σημαντικά για το σχεδιασμό ενός χώρου τον οποίο ο πελάτης μας θα αισθάνεται "δικό του".

Πως λειτουργούμε.

Εξοικονόμηση ενέργειας σε Επιχειρήσεις - Βιομηχανίες

Φεβ.19.2014 / tags: Χρήσιμα

Τα τελευταία χρόνια λόγω της αυξανόμενης τάσης του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας, καθίσταται επιτακτική η μείωσή του, μέσω συστημάτων εξοικονόμησης. Το ενεργειακό κόστος αποτελεί σημαντικό κομμάτι των λειτουργικών εξόδων σε πολλές κατηγορίες επιχειρήσεων όπως:

Νέα έρευνα δείχνει ότι η ενέργεια από τον ήλιο είναι πολύ φθηνότερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών

Φεβ.14.2014 / tags: Χρήσιμα

Σύμφωνα με μία μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Queen's του Καναδά, το κοινό  βρίσκεται στο σκοτάδι σχετικά με τη βιωσιμότητα της ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα. 

Τι είναι το Net Metering

Αυγ.31.2013 / tags: Χρήσιμα

Το Net metering είναι μια πολιτική για το ηλεκτρικό ρεύμα που απευθύνεται στους καταλανωτές που διαθέτουν εγκαταστάσεις ΑΠΕ και τους επιτρέπει να χρησιμοποιούνε την ενέργεια που παράγουν όποτε τη χρειάζονται και όχι μόνο όταν την παράγουν.

Φωτοβολταϊκά σε στέγες = Κερδοφόρα επένδυση !

Ιαν.24.2010 / tags: Χρήσιμα

Αναμφισβήτητα, ένα από τα θέματα που έχει συζητηθεί περισσότερο τα τελευταία 3 χρόνια, είναι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.) και συγκεκριμένα τα φωτοβολταϊκά. Στη χώρα μας, ο συνδυασμός της ανάπτυξης των Φ/Β με την Επένδυση αποτελεί μια αναγκαιότητα και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται το «Ειδικό πρόγραμμα ανάπτυξης Φ/Β συστημάτων σε κτιριακές εγκαταστάσεις και ιδίως σε δώματα και στέγες κτιρίων» (ΦΕΚ 1079/Β/04.06.2009). Βάσει αυτής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης δίνονται γενναιόδωρα οικονομικά κίνητρα για την εγκατάσταση Φ/Β σε σπίτια και μικρές επιχειρήσεις (στέγες ή δώματα).

Διαδικασία Σύνδεσης Φωτοβολταϊκού Συστήματος Ισχύος ≤ 10 kWp

Σεπ.13.2009 / tags: Χρήσιμα

(στο πλαίσιο  του Ειδικού Προγράμματος Ανάπτυξης  Φωτοβολταϊκών Συστημάτων σε κτιριακές εγκαταστάσεις)

Βήμα 1: Υποβολή αίτησης σύνδεσης στην τοπική μονάδα Δικτύου της ΔΕΗ (Περιοχή).

Επισυνάπτονται τα έγγραφα και στοιχεία υπ΄ αριθ. 1 έως και 7 του εντύπου αίτησης (το έντυπο επισυνάπτεται):

Γιατί να στραφώ στην ηλιακή ενέργεια;

Αυγ.23.2009 / tags: Χρήσιμα

Για να καλύψετε δύο τουλάχιστον ανάγκες. Την ανάγκη σε ενέργεια και την ανάγκη να προστατευτεί το περιβάλλον. Κάθε κιλοβατώρα ηλεκτρισμού που προμηθευόμαστε από το δίκτυο της ΔΕΗ και παράγεταιαπό ορυκτά καύσιμα, επιβαρύνει την ατμόσφαιρα με ένα τουλάχιστον κιλό διοξειδίου του άνθρακα. Το διοξείδιο του άνθρακα είναι, ως γνωστόν, το σημαντικότερο “αέριο του θερμοκηπίου” που συμβάλλει στιςεπικίνδυνες κλιματικές αλλαγές. Η στροφή στις καθαρές πηγές ενέργειας, όπως η ηλιακή, αποτελεί τη μόνη διέξοδο για την αποτροπή των κλιματικών αλλαγών που απειλούν σήμερα τον πλανήτη.

Ηλιακές Στέγες

Ιουλ.23.2009 / tags: Χρήσιμα

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στον οικιακό-κτιριακό τομέα

Απαντάμε στις ερωτήσεις σας